verze pro tisk

Kokosový olej: Využít se dá v kuchyni i při péči o pokožku

16. duben 2013

Při vaření v kuchyni se stále častěji využívá kokosový olej. Jeho využití je však rozmanitější, dá se totiž používat také při péči o pokožku. Předurčují jej k tomu jeho vynikající vlastnosti a složení.

Kokosový olej patří mezi nejzdravější rostlinné tuky, které lze v kuchyni během přípravy pokrmů využívat. Hodí se jak pro přípravu studených pokrmů, jako jsou kupříkladu různé saláty, ale také na smažení a pečení, neboť se ani při vysokých teplotách nepřepaluje, tudíž nedochází ke vzniku škodlivých látek, jež by měly negativní vliv na lidský organismus.

Skvělý je zejména při přípravě sladších pokrmů

Kokosový olej můžete s klidem vyzkoušet opravdu do každého jídla. Je samozřejmě jasné, že má odlišnou chuť a vůni od klasického rostlinného oleje. Ideální je tak především při přípravě sladkých pokrmů. Skvělou volbou je třeba v případě, kdy si doma k obědu či večeři děláte palačinky.

Jak už jsem na začátku zmínil, kokosový olej nachází uplatnění také v kosmetice. Díky svým výrazným antibakteriálním vlastnostem dokáže efektivně chránit lidskou pokožku. Hodí se i pro vysoce citlivé typy kůže.

Hlavní výhody kokosového oleje

Shrňme si tedy hlavní přednosti kokosového oleje. Kromě jedinečné vůně a chuti se tento rostlinný olej nepřepaluje, dá se použít ve studené i teplé kuchyni. Velkou předností je také jeho dlouhá trvanlivost, která výrazně převyšuje ostatní druhy tuků. Co je velmi důležité- kokosový olej neobsahuje cholesterol, je tak mimořádně vhodný pro lidi, kteří mají s vysokým cholesterolem potíže. Je doporučováno jej používat při dietách a snahách o zhubnutí. Kokosový olej také působí preventivně, jako jakési přírodní antibiotikum.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!