verze pro tisk

Titanové nádobí součástí moderní kuchyně

25. únor 2011

Titanové nádobí si postupně dobývá cestu do našich kuchyní. Je moderní, dobře vypadá a má výborné vlastnosti. Jaké jsou tedy jeho výhody, a kde ho pořídíte?

Titanové nádobí a co to je?

Základem titanového nádobí je slitina hliníku. Má kovuvzdorný povrch. Na něm je nanesena nepřilnavá vrstva s obsahem titanu. Nádobí může být tvořeno litím nebo kováním. Má speciálně zesílené dno a stěny, které výborně vedou teplo. Úchyty titanových pánví a hrnců jsou tvořeny ze žáruvzdorného plastu nebo nerezu, takže se nemusíte obávat popálení ani při používání v troubě. Titanové nádobí má zesílené stěny, dokáží udržet pokrm dlouho teplý.

Výhody titanového nádobí

Titanové nádobí má na rozdíl od teflonového mnoho výhod. Ty nejdůležitější si shrneme zde:

  • odolné proti pádu, poškrábání
  • jednoduchá údržba
  • dlouhá životnost
  • možnost zdravějšího vaření
  • kratší doba vaření
  • prodloužená záruka i více jak 10 let.

Titanové nádobí je vysoce odolné. Nepoškodí ho ani pád na zem, dno se díky technologii neprohne ani nezohýbá. Nemusíte se bát používat vidličky nebo jiné kovové náčiní, neboť povrch nepoškrábou.

Další nespornou výhodou je rychlý rozvod tepla a dlouhé udržení. Stačí jen rozehřát na krátkou dobu plotnu, a pokrm pak dovařit i při vypnutém sporáku. I tak uvaříte jídlo za kratší dobu a navíc ušetříte ze energie.

Má titanové nádobí i nevýhody?

Zatím se zdá, že titanové nádobí je naprosto dokonalým pomocníkem v kuchyni, a říkáte si, jak je možné, že ještě žádnou titanovou pánev nemáte? Problémem může být jeho vysoká cena. Podle typu se totiž pohybuje od několika tisíc korun za kus. A samozřejmě, čím kvalitnější nádobí, tím dražší. Na druhou stranu ale díky univerzálnosti titanového nádobí vám jedna pánev nebo hrnec dokáže nahradit tři vaše stávající. A díky záruce, kterou někteří výrobci garantují i 10 let máte jistotu, že vaše investice se vám vrátí.

Zdravé vaření s titanovým nádobím

Diky speciálnímu nepřilnavému povrchu titanového nádobí nemusíte při vaření používat tuk ani olej. Nemusíte se ani obávat žádných připálených jídel. Titanové nádobí je univerzální, můžete ho použít v troubě při pečení a zapékání. Můžete na něm vařit, smažit. Titanové nádobí je tedy zárukou zdravého vaření.

Součástí titanových pánví a hrnců bývají i skleněné poklice. Ty vám umožní připravovat i dietní jídla v páře nebo dušením.

Údržba titanového nádobí

Nepřilnavý povrch titanového nádobí má ještě další výhodu, a tou je snadná údržba. Už se nebudete muset trápit se zdánlivě neodstranitelnými zbytky jídel. Titanové pánve stačí jen otřít papírovou utěrkou, případně použít vodu a to klidně i studenou.

[Nahoru ↑]


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

tLqWeUr47

středa, 19. říjen 2016
18:35

A million thanks for posting this inaonmftior.


posted by: tLqWeUr47 (wzub72i3l(a)outlook.com) [Odpovědět]