verze pro tisk

Výhody titanového nádobí

27. leden 2012

Titanové nádobí je novinkou, kterou si nesmíte nechat ujít. Zapomeňte na zastaralé nádobí a seznamte se s titanem, jenž nabízí ještě o stupeň komfortnější vaření. Zpříjemněte si tuto nepříjemnou činnost moderním vybavením.

Výhody titanových hrnců a pánví poznáte již při prvním použití. Vaření v titanovém nádobí je elegantní a zdravé. Silné dno, na němž se nachází slabá, ale velmi odolná vrstva titanu zajištuje skvělé tepelné vlastnosti.

Jídlo se připraví rychleji a tím neztratí tolik vitamínů, jako na klasické pánvi (v hrnci). Titanové nádobí je součástí každé moderní kuchyně, protože jídlo připravené v něm je chutnější, zdravější a k tomu vám šetří i peníze. Tepelné vlastnosti vám umožní vypnout titanový hrnec (pánev) dříve než jste zvyklí. Pokud této možnosti budete využívat, tak se titanové nádobí „samo zaplatí“.

Titan vs. Teflon

Titan je často srovnáván s teflonem. Mnoho zákazníků si myslí, že se jedná o stejné, případně velmi podobné povrchové úprava. Při výběru tedy upřednostní jiné priority. Ovšem hlavním kritériem by pro vás mělo být pohodlné vaření v titanovém nádobí. Silné dno a velmi slabá, ale odolná (odolnější než teflon) vrstva titanu se postarají o skvělé výsledky.

Velkou nevýhodou teflonu je jeho rychlé opotřebení a sklon k poškrábání. Na teflon musíte být extrémně opatrní. To rozhodně neplatí u titanu. V jeho případě kupujete nádobí na mnoho let. K výměně vás s větší pravděpodobností donutí design, který bude za deset let již zastaralý.

[Nahoru ↑]


Hodnocení


Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!